Hoofdpagina

Occasions

Reperatie

APK Keuring

Neem Contact Met Ons Op

17.04.2009
Nieuwe Gezicht van onze
website is online

17.04.2009
Occasions is geupdate !

 

 

 

 

 

 

 

APK nodig? Kom langs bij Akkol Autos!
Sinds de APK-keuring ingevoerd is, gaat de veiligheid op de Europese wegen snel vooruit. Ook het milieu profiteert. Banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen worden gecontroleerd.

De APK keuring is in Nederland in 1985 ingevoerd. In Nederland worden bij een APK-keuring relatief weinig auto's afgekeurd. Dat komt omdat 71% van alle APK-keuringen tegelijk, en daardoor vaak kosteloos, met een onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. Eventuele mankementen worden dan meteen gerepareerd en hoeven niet meer tot afkeuring te leiden.

Nieuwe regels
Recentelijk zijn de regels voor de APK aangepast. Met name de intervallen zijn herbekeken. Zo wordt er een duidelijker onderscheid gemaakt tussen benzine en dieselvoertuigen. Ook heeft de datum van eerste toelating, wanneer de auto op kenteken gezet is, een grotere invloed op de intervallen. Hieronder staat de tabel van het RDW, waarin u precies terug kunt vinden hoe het zit met de nieuwe regels. Indien u niet zeker bent, kunt u natuurlijk altijd de APK check doen op de website van het RDW. Uw Akkol Autos garage helpt u natuurlijk ook graag bij het bepalen wanneer uw huidige APK vervalt!

Bent u toe aan een APK-afspraak?
Het is dus niet altijd even duidelijk wanneer uw auto gekeurd moet worden. Daarom is er de APK-chek van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Controleer bij het RDW wanneer uw auto gekeurd moet worden, en maak direct een afspraak bij
Akkol Autos!

Webdesigner Van Dit Website